small logo

News

30 januari 2016

Danielle heeft me hoofdstuk 4 en 5 teruggestuurd en de Black Widow is klaar!

 

 

Nederlandse recensies over De Uitverkorene

De_Uitverkorene_Cynthia_Fridsma 


Na het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston.

Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is op een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijke agenda op na te houden.

Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, ''De Necronomicon''?

Cynthia Fridsma zal liefhebbers van vampiers en zombies ongetwijfeld weten te boeien met haar vlot geschreven horror-thriller De Uitverkorene.


Recensie op Booktastic

De Uitverkorene - Cynthia Fridsma

Heftig, bloederig en met lange tanden in de hoofdrol. De Uitverkorene is het eerste deel van een reeks over vampieren en zombies. Gepromoot als een horror-thriller, met veel actie en geweld, en een van de meest aantrekkelijke covers van 2017. Ga mee op pad om de vloek van de vampiers te beëindigen en sluit de helpoort waardoor de zombies onze wereld binnen sluipen.

Het Verhaal

Sybil is een jonge vrouw uit de 18de eeuw. Door het oplezen van een oude spreuk is zij ‘besmet’ geraakt met een vloek die haar in een vampier heeft veranderd. Nu, enkele eeuwen later, wil zij van de vloek af. Maar haar missie wordt haar moeilijk gemaakt door haar ex.

De Reaper, voormalig staljongen Frank waarmee zij in de jaren 90 heeft gebroken, is bezig een leger te creëren van zombies. Hij riskeert hiermee de wereld en het lot van iedereen. Om hem te stoppen moet Sybil het beruchte boek de Necronomicon vinden en vernietigen. En misschien dat dan ook gelijk de vloek van de vampieren verbroken wordt.

Het verhaal vangt aan wanneer Sybil’s nichtje Catherine de locatie van het beruchte boek ontdekt heeft. Er is echter nog een obstakel. Om het boek te vernietigen hebben ze het bloed van de uitverkorene nodig. Maar deze uitverkorene, schrijver Richard, is zojuist op de vlucht geslagen.

Oogpunt

Na het lezen van de flaptekst ben je er misschien van overtuigd dat de schrijver Richard de hoofdrol speelt in dit boek. Maar Richard is slechts één van de vele karakters met wie de lezer kennis maakt. Zo worden er meerdere karakters gevolgd. Het oogpunt waaruit je als lezer meekijkt kan verschillen per hoofdstuk, maar ook in een hoofdstuk zelf. Al snel zal je als lezer ontdekken dat iedereen die je volgt verbonden is met één persoon.

Eigenlijk volgen wij Sybil, een pittige vampier die vastberaden is om de vloek te verbreken en het drinken van vers mensenbloed heeft afgezworen. Dat is moreel niet verantwoord. Een vampieresse met goede intenties dus.

De hoofdstukken zijn kort en onderverdeeld in fragmenten. Hierin zitten wisselingen van oogpunt van de karakters, maar ook flashbacks verwerkt. Er zijn veel moderne verwijzingen, vooral naar Buffy the Vampire Slayer. Zo laat de Reaper zich voor de grap Spike noemen door Sybil - ook omdat het beter klinkt dan Frank.

Amerikaanse Actie

Dat het boek boordevol actie zit wordt meteen aan het begin al duidelijk. Bedreigingen met een pistool, overspel, bom aanslagen, ongeneeslijke ziektes, en vooral veel nodeloze slachtoffers wanneer het zo uitkomt. Dat niet alle acties even logisch lijken kan af en toe wat verwarring opleveren. Zo werkt de bedreiging tegenover Richard averechts (voor beide partijen). Het is een duidelijke tool om de karakters in het verhaal te krijgen waar ze nodig zijn. Niet te hard hierover nadenken dus maar vooral focussen op de actie zelf.

De sfeer doet daardoor erg aan Amerikaanse actie series denken, met een pistool in de hand vechten tegen de vijand, en het verhaal leent zich perfect voor een verfilming. Er zijn zwaarden, pistolen, bommen, bedreigingen, verkrachtingen, groene misten, zombies en nog veel meer gevaarlijke aspecten die het verhaal geschikt maken voor een wat ouder publiek.

De cover en de flaptekst kunnen je aan Young Adult doen denken, maar dit boek valt zeker in de New Adult categorie. De expliciete bloederige scenes en veelal zware thema’s maken het een heftig verhaal. Als je iets zoekt dat gelijk is aan Buffy houdt er dan rekening mee: dit is veel grimmiger en gevaarlijker.

Spanning, avontuur, af en toe richting het genre van de thriller gaande, maar ook met historische flashbacks en bovennatuurlijke elementen. Vampiers en zombies, geheime overheidsinstellingen en een queeste om de wereld te redden en een vloek te beëindigen. Dat is wat de Uitverkorene je te bieden heeft.

De Uitverkoren Lezer

Nieuwsgierig geworden naar dit spannende en avontuurlijke verhaal van Cynthia? De focus ligt voornamelijk op actie, verwacht daarom niet antwoorden te vinden op alle acties van de karakters. De hoofdstukken zijn kort en onderverdeeld in meerdere karakters en tijdsperiodes. Als je op zoek bent naar een diepgaand fantasie verhaal is dit wellicht niet jouw ding.

Maar bevalt het je wat je tot dusver hier gelezen hebt? En zoek je een verhaal met veel actie die doet denken aan tv series zoals 24 en NCIS? Met als plot een combinatie van Buffy the Vampire Slayer en The Walking Dead? Dan ligt dit boek misschien wel op jou te wachten.

Bron: https://booktastic.nl/post/170788053394/de-uitverkorene-cynthia-fridsma 

 


Recensie op Qreative Minds
Kan het bloed van de uitverkorene een einde maken aan een eeuwenoude vloek...?

Na het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston. Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is op een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijke agenda op na te houden. Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, 'De Necronomicon'?

Ik had het genoegen om ‘De uitverkorene’ te lezen.

Door de achterflap van het boek, had ik in gedachten dat voor het grootste gedeelte je het verhaal zou lezen vanuit Richard McKenna. Dit is niet het geval, en daar ben ik persoonlijk blij om. Als ik het hele boek vanuit Richard had moeten lezen, had ik niet geweten of ik het boek wel uit had gelezen. Ik heb het namelijk niet zo heel erg op Richard. Het grootste gedeelte van het boek speelde zich af rond Sybil Crewes: een stoere vampier, die mooi is en een doel heeft. Namelijk de vloek verbreken, dit kan ze echter alleen doen door de Necronomicon (het boek van de doden) te vinden en te vernietigen. Dit kan alleen door het bloed van de uitverkorene (Richard), die vrijwillig moet worden gegeven. Maar Sybil heeft veel vijanden die het boek ook willen hebben, zal het haar lukken om het boek te bemachtigen? Ook al betekent dit haar eigen dood?

Maar het boek begint met Richard McKenna, een schrijver die een oogje heeft op de vrouw van zijn uitgever. Ook is hij een echte rokkenjager. Wanneer de uitgever erachter komt dat Richard een oogje heeft op zijn vrouw, is hij er niet meer zo zeker van zijn leven. Hij vlucht naar Boston, maar in Boston is niets wat het lijkt: vampiers, terroristen, geesten en zombies liggen overal op de loer. Er gebeuren vreemde dingen in het hotel waar hij verblijft, of wordt Richard gewoon gek? Wie kan hij nog vertrouwen? Daarnaast wordt hij door een man opgejaagd, waardoor hij zich nooit veilig kan voelen. Het blijft zeer spannend waardoor je door wilt blijven lezen in het boek.

Het boek bevat veel leuke elementen: het bevat wat horror, veel thriller, een snufje humor, een beetje liefde en originaliteit. Dit zorgt ervoor dat het boek ten alle tijden interessant blijft. Het boek bestaat uit drie delen, persoonlijk vond ik deel twee en drie het best. Een van de hoogtepunten aan het boek vond ik het feit dat Cynthia het niet erg vond om er een lesbisch koppel in te doen!

Cynthia weet moderne tijd en moderne voorwerpen goed af te wisselen met voorwerpen en gebeurtenissen uit het verleden. Het is een zeer prettig en bovenal leuk boek. Een nadeel vond ik wel dat er naar mijn mening vrij veel komma’s in de zinnen zaten, maar daar wen je op een gegeven moment wel aan. Een ander nadeel was dat er soms iets te veel karakters waren waardoor je langzamerhand het overzicht gaat verliezen. Maar de titel past goed bij het boek, de plekken en plaatsen werden goed beschreven dus ik kan niet veel anders dan dit boek 4,5 sterren te geven.

Bron: 
http://qreativeminds.weebly.com/recensies/recensie-de-uitverkorene-cynthia-fridsma


Recensie op IkhouvanHorrorFantasyenSpanning


Sybil Crewes is op zoek naar de Necronomicon: Het boek van de doden. Er zijn meer kapers op de kust en ze probeert het boek als eerste te vinden. Ze wil een eeuwen oude vloek verbreken. Ze is zelf een vampier en jaagt op haar soortgenoten. Ze is niet op haar mondje gevallen en durft bijna alles aan. Maar de Reaper staat haar iedere keer weer in de weg. Ze woont met een aantal leden van haar team in een bijzonder hotel. Sybil is op zoek naar de uitverkorene. Deze persoon kan haar helpen om de vloek stop te zetten.

Richard McKenna is een schrijver. Zijn eerste boek was een groot succes. Hij is stapelgek op de vrouw van zijn uitgever. Maar als haar man er achter komt is hij zijn leven niet meer zeker. Vanaf dat moment overkomen hem de meest vreemde dingen en komt hij terecht in een wereld die vooralsnog nooit leek te bestaan. Zombies, Vampiers, mensen die hem willen vermoorden of gebruiken. Hij weet niet meer waar hij veilig is en wie hij kan vertrouwen. Hij doet er alles aan, om te overleven.

Dit zijn twee verhaallijnen, die erg goed te volgen zijn. Het leest lekker vlot en voor je het weet zit je in het verhaal en wil je bijna meevechten. Maar wie staat er nu aan de goede kant? Er zijn meer personages. Ik vond vooral Felicity en Catherine erg leuk. Harry is ook bijzonder.

Het is spannend, er zit humor in en ook een vleugje horror. Het is een verhaal dat smaakt naar meer. Ik hoop dat er nog veel meer verhalen aankomen. Ik heb genoten van de luchtige schrijfstijl en wilde gewoon het boek niet meer wegleggen. Ik moest weten hoe het verder ging.

En ik vond het keigaaf dat er zombies in het verhaal zitten. Dit zie je niet zo heel erg vaak. Deze worden ook zo op papier gezet, dat je ze gewoon rond ziet lopen. En je hoopt dat ze uit je buurt blijven. Een aantal vampiers zijn ook best bloeddorstig. En daar hou ik ook van. Een vampier vecht constant tegen het beest in zich zelf. De een kan het in toom houden, de ander begint een beest te worden.

Scenes op kerkhoven, die ik zo voor me zag. Het speelt zich als een film af, dus erg beeldend geschreven.

De titel is perfect. Het boek draait om deze persoon: De uitverkorene. Maar of je blij moet zijn, als jij de uitverkorene bent?

De cover vind ik nog steeds prachtig. Ik zie Sybil ook echt zo voor me. Zwaard in haar hand en het boek van de doden.

Ik geef het boek 4,5 sterren!

Bron: https://ikhouvanhorrorfantasyenspanning.wordpress.com/2017/08/29/cynthia-fridsma-de-uitverkorene/


Recensie op BangersistersKan het bloed van de “Uitverkorene” een einde maken aan een eeuwenoude vloek?…

Na het succes van zijn eerste boek, lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van al het vrouwelijke schoon en dan vooral van Glory, de vrouw van zijn uitgever. Zijn droom is ooit met haar te trouwen. Alleen zijn droom valt in duigen, als blijkt dat Donald zijn uitgever achter hun pleziertjes komt en hem met de dood bedreigd. Richard vlucht naar Boston. Eenmaal daar in een hotel aangekomen, blijkt dat hij daar ook niet in alle rust aan zijn boek kan werken. Wat hij dan nog niet weet, is dat hij een zeer belangrijk stuk is, in een dodelijke schaakspel. Wat normaal alleen in een film voorkomt, overkomt hem nu, hij wordt opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies. Sybil Crewes wil hem helpen, maar zij blijkt een vampier te zijn. Zou je überhaupt een vampier kunnen vertrouwen? En dan blijven ze het ook maar hebben over een oude vloek en over een boek Necronomicon, het boek van de doden…

Richard McKenna schrapt zijn gehele tekst, het tweede boek wil maar niet lukken. Chasing Girls, zijn eerste boek, was een groot succes en is zelfs verfilmd. Doordat het naar zijn hoofd was gestegen, bemoeide hij zich meer met vrouwen, dan dat hij de moeite nam om zijn tweede boek af te krijgen. Hij moest zijn boek wel afmaken, anders kon hij niet met Glory Maryland trouwen, de vrouw van zijn uitgever. Donald (zijn uitgever) zat zelf ook op zijn tweede boek te wachten, want hij had al zijn vermogen verspeeld door te speculeren met vastgoedaandelen. Maar dan verandert Richard zijn wereld als hij op zijn antwoordapparaat de woorden van Donald te horen krijgt. Donald had een privédetective ingehuurd en was erachter gekomen dat hij hem belazerde met zijn vrouw. Als hij dan ook nog Glory hoort gillen, weet hij dat hij haar moet redden, maar of hij op tijd zou zijn…

Er is een explosie geweest in een flatgebouw in Weston Street, de straat waar Richard woont. Terwijl Richard vlucht naar Boston, speelt er zich meer af dan dat hij beseft. Zelfs de ATU (Anti-Terrorisme-Unit) in Boston, was op de hoogte gebracht van de bomaanslag in London. Via deze organisatie kreeg Sybil stiekem informatie. Sybil, zelf een vampier, was het hoofd van Nightbird, een geheime organisatie van de overheid. Deze had als taak het zoveel mogelijk geheim houden van demonen, zombies, vampiers e.d. qua bestaan. Felicity en Jason hielden in opdracht van Sybil, Harry Brown in de gaten die met zijn scanner de Uitverkorene had gevonden. Hij werkte weer in opdracht van de Reaper. En zowel de Reaper als Sybil waren op zoek naar de Uitverkorene. De Reaper was de geduchte tegenstander van Sybil. Zij wilde het boek van de doden, beter bekend als Necronomicon, vernietigen en hij wilde kosten wat het kost het boek behouden.

Als er iets totaal mis gaat op het ATU kantoor in Boston, begint de tijd nog meer te dringen om de Uitverkorene te vinden en vrijwillig naar Sybils hotel te krijgen. Ze hebben al genoeg om handen, maar als dan ook nog eens nieuws naar buiten dreigt te komen dat vampiers echt bestaan, heeft Sybil haar handen vol. Zou alles op tijd zijn en zou ook alles verlopen zoals ze bedacht had, ook al wist ze dat al haar vrienden tot alles bereid waren om haar te helpen. Bleef er altijd nog de vraag, zou de Uitverkorene bereid zijn om mee te helpen?

Het verhaal is erg spannend maar ook met humor geschreven. Het laat je twijfelen of er in het echt ook niet een organisatie als Nightbird bestaat, die de mysterieuze wezens voor de mensheid geheim houdt. Het speelt zich af in het heden, maar er zijn ook flashbacks naar het verleden. Zo krijg je meer en meer beeld wat er zich in werkelijk allemaal heeft afgespeeld en waarom beide partijen er alles aan doen om de Uitverkorene op te sporen. Een heerlijk fantasy verhaal, die eens totaal anders in elkaar zit, dan alle andere verhalen die over vampieren en zombies geschreven zijn.

Uitgeverij: Celtica Publishing

ISBN: 9 789491 30714

Aantal pagina’s: 336

Prijs: € 16,50


De Uitverkorene is o.a. te koop bij Bol.com

Bron: http://www.bangersisters.nl/boekrecensies/de-uitverkorene-cynthia-fridsma/

  

Recensie op BookloversBuffy, the vampire slayer meets Jack Bauer

De uitverkorene

Cynthia Fridsma

Cynthia Fridsma heeft zich laten inspireren door door auteurs als Philip K. Dick, Clive Barker, Dean Koontz, Stephen King en Edgar Allan Poe. Zij schrijft zowel in het Engels als in het Nederlands. Haar verhalen zijn een mengeling van thriller/spanning/actie en horror.

Cynthia zal liefhebbers van vampiers en zombies ongetwijfeld weten te boeien met haar vlot geschreven horror-thriller De uitverkorene.

Als je op de hoogte wil blijven van Cynthia en haar uitgaven, kijk dan op haar website of facebookpagina.

Na het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston.

Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is op een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijk agenda op na te houden.

Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, De Necronomicon?

De Uitverkorene is het eerste boek in een reeks los van elkaar te lezen verhalen. De eigenzinnige vampier Cybil Crewes en haar geheime organisatie Nightbird vervullen in Cynthia’s boeken een hoofdrol. De Uitverkorene is een vlot geschreven verhaal dat zowel spanning als een vleugje humor bevat.

 

 bron: https://boeklovers.wordpress.com/2017/06/21/7500/