small logo

News

30 januari 2016

Danielle heeft me hoofdstuk 4 en 5 teruggestuurd en de Black Widow is klaar!

 

 

6 Vragen aan CynthiaFollow @cynthia_fridsma

cynthia-7_460.jpg 

Dit artikel komt van GoodReads.com 

Waar kreeg je het idee voor je meest recente boek?

Ik moet toegeven dat ik een grote fan ben van Buffy the Vampire Slayer, maar ik vraag me af hoe het zou zijn als de vampierdoder eigenlijk een 263 jaar oude vampier was. En wat als vampiers gewoon overdag kunnen wandelen, zonder te sprankelen, en heilige voorwerpen geen vampiers kunnen doden? En waarom zou een vampier geen gebruik maken van moderne wapens om tegen het kwaad te vechten? En als ze tegen het kwaad vechten, waarom zouden ze dan niet samenwerken met een Anti Terrorisme Eenheid? Deze vragen hebben geresulteerd tot mijn eerste roman.

 

Hoe krijg je de inspiratie om te schrijven?

Ik krijg mijn inspiratie gedeeltelijk van het nieuws en wat ik op de straat zie. Als ik denk dat hier een verhaal achter steekt dan begin ik mijn onderzoek om erover te schrijven.

 

Waar werk je nu aan?

Ik werk nu aan mijn tweede roman, De Zwarte Weduwe.  Dit is een los vervolg op mijn eerste roman en begint op 15 april 2013 in Boston tijdens een terroristische aanslag bij de marathon van Boston. Ik zag het op een nieuwsuitzending en ik schrok ervan. Ik begrijp niet waarom maniakken/terroristen zulke afschuwelijke daden plegen.

 

Wat is jouw advies voor aankomende schrijvers?

Ik zou zeggen, geef nooit op. Begin te schrijven wat je op je hart hebt, lees het terug. Verwijder en bewerk je verhaal. Laat het aan anderen lezen en luister naar hun advies. Sta altijd open voor kritiek.

Wat is het leukste om een schrijfster te zijn?

Je kunt je eigen wereld creëren, je gedachten visualiseren en het met andere mensen delen.

 

Hoe ga je om met een schrijversblok?

Ik stop dan gewoon met schrijven. Ik pak mijn gitaar of ga even wandelen. Nadat ik weer helemaal mijn gedachten op een rijtje heb gezet, lees ik terug wat ik tot dan toe heb geschreven en dan schieten de woorden mij vanzelf te binnen en schrijf een nieuw hoofdstuk of maak een eind aan mijn verhaal.