Home Boeken Folders Schrijftips Magazines en Social Media Recensies Biografie Interview Foto gallerij Facebook pagina van Cynthia Fridsma Muziek Externe links Engelse site De Uitverkorene Privacybeleid
Goodreviews Smashwords Radio of Horror Even voorstellen: Cynthia Fridsma Qreative Minds -- Interview met Cynthia Fridsma Interview in MUG magazine

Interview met Cynthia Fridsmacynthia-8_460.jpg

Dit artikel komt van Smashword.com 

 

Wat geeft jou het meeste plezier in het schrijven?

Het grootste plezier in schrijven is om mijn woorden terug te zien op papier, ze samen te smelten tot een verhaal en ze met de rest van de wereld te delen.

 

Waar werk je nu aan?

Ik werk nu aan De Zwarte Weduwe, en speelt zich af in Boston  op 15 april 2013. Op die dag werd de wereld wakker geschud vanwege een terroristische aanslag tijdens de Boston marathon. Het boek begint op het moment dat de aanslag plaatsvond. Toen ik ervan hoorde, voelde ik kippenvel over mijn hele lijf en ik voelde me bedroefd vanwege de slachtoffers en woede ten aanzien van de twee terroristen.

 

Wat inspireert je om iedere dag op te staan?

Eerlijk? Mijn echtgenoot is de grootste inspiratie in mijn leven en ik laat hem altijd lezen wat ik heb geschreven. 

 

Als je niet aan het schrijven bent, hoe breng je dan je tijd door?

Als ik niet aan het schrijven ben, dan vind ik het leuk om te wandelen, op mijn gitaar te spelen--Jimi Hendrix stijl--of ik maak buiten wat foto's met mijn fototoestel.

 

Herinner jij je het eerste verhaal die je ooit heb geschreven?

Dat is eigenlijk een grappig verhaal want het eerste verhaal dat ik schreef was toen ik acht jaar was. Ik nam deel aan een opstel wedstrijd dat door de lagere school werd georganiseerd. Ik was een van de gelukkigen die had gewonnen met mijn opstel, 'Bruno, de hond'. Het was een sprookje over een hond en een eend. Ik won een kinderboek, getiteld, 'Waarom jaguars bang zijn voor vuur', dat ik in de plaatselijke bibliotheek van Landsmeer in ontvangst nam.

 

Wat is je schrijf proces?

Voordat ik begin te schrijven wil ik alles over het onderwerp weten. Ik begin dus met een onderzoek. Als ik er genoeg van afweet, begin ik te schrijven. Daarna lees ik het terug, verander het een beetje indien nodig en werk aan het volgende hoofdstuk. Het is niet dat ik meteen weet waar ik met het verhaal naartoe ga als ik schrijf. Het verhaal ontvouwt zichzelf terwijl ik schrijf. Het is niet recht toe, recht aan.

 

Hoe pak je een boekomslag aan?

Ik ben heel creatief dus ik maak mijn eigen omslag, en gebruik 3D software en render ze dan. Daarna importeer ik alles in een DTP programma en voeg er tekst aan toe. Voor het geval dat je het wilt weten met wat voor computer ik werk: ik werk met MS-Windows.

 

Wat is het verhaal achter je laatste boek?

Ik moet toegeven dat ik van die oude tv-serie, Buffy the Vampire Slayer hou en ik vroeg me af: wat als iemand zoals Buffy iemand ontmoet zoals Jack Bauer? Mijn boek, Hotel van de Dood: de uitverkorene, is een beetje zoals dat. Hoewel de vampierdoder in mijn verhaal Sybil heet. Ze is een 263 jaar oude vampier en onderzoekt bovennatuurlijke zaken die een bedreiging vormen voor de samenleving. Ze komt in aanraking met een geheime Anti-Terrorisme-Unit (de ATU) in Boston tijdens haar zoektocht naar de uitverkorene, om een einde te maken aan een eeuwenoude vloek waardoor ze in een vampier is veranderd.

 

Wie zijn je favoriete auteurs?

Clive Barker, Stephen King, Dean Koontz en Philip K. Dick