wysiwyg web page development software

DE UITVERKORENENa het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston.


Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is in een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijke agenda op na te houden.


Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, de Necronomicon?


DE UITVERKORENE

Cynthia Fridsma heeft zich laten inspireren door door auteurs als Philip K. Dick, Clive Barker, Dean Koontz, Stephen King en Edgar Allan Poe. Zij schrijft zowel in het Engels als in het Nederlands. Haar verhalen zijn een mengeling van thriller/spanning/actie en horror.

De Uitverkorene is het eerste boek in een reeks los van elkaar te lezen verhalen waarin de vampier Sybil Crewes en haar geheime organisatie Nightbird een hoofdrol spelen.

De Uitverkorene is een vlot geschreven verhaal dat zowel de nodige spanning als een vleugje humor bevat.

De geweldige omslag is ontworpen door Evelyne Paniez van Secrèt D'ar Tiste, met een foto van Willyam Bradberry.

Wat lezers zeggen

Sybil Crewes is op zoek naar de Necronomicon: Het boek van de doden. Er zijn meer kapers op de kust en ze probeert het boek als eerste te vinden. Ze wil een eeuwen oude vloek verbreken. Ze is zelf een vampier en jaagt op haar soortgenoten. Ze is niet op haar mondje gevallen en durft bijna alles aan. Maar de Reaper staat haar iedere keer weer in de weg. Ze woont met een aantal leden van haar team in een bijzonder hotel. Sybil is op zoek naar de uitverkorene. Deze persoon kan haar helpen om de vloek stop te zetten.
Richard McKenna is een schrijver. Zijn eerste boek was een groot succes. Hij is stapelgek op de vrouw van zijn uitgever. Maar als haar man er acherkomt is hij zijn leven niet meer zeker. Vanaf dat moment overkomen hem de meest vreemde dingen en komt hij terecht in een wereld die vooralsnog nooit leek te bestaan. Zombies, Vampiers, mensen die hem willen vermoorden of gebruiken. Hij weet niet meer waar hij veilig is en wie hij kan vertrouwen. Hij doet er alles aan, om te overleven.
Dit zijn twee verhaallijnen, die erg goed te volgen zijn. Het leest lekker vlot en voor je het weet zit je in het verhaal en wil je bijna meevechten. Maar wie staat er nu aan de goede kant? Er zijn meer personages. Ik vond vooral Felicity en Catherine erg leuk. Harry is ook bijzonder.
Het is spannend, er zit humor in en ook een vleugje horror. Het is een verhaal dat smaakt naar meer. Ik hoop dat er nog veel meer verhalen aankomen. Ik heb genoten van de luchtige schrijfstijl en wilde gewoon het boek niet meer wegleggen. Ik moest weten hoe het verder ging. 
En ik vond het keigaaf dat er zombies in het verhaal zitten. Dit zie je niet zo heel erg vaak. Deze worden ook zo op papier gezet, dat je ze gewoon rond ziet lopen. En je hoopt dat ze uit je buurt blijven. Een aantal vampiers zijn ook best bloeddorstig. En daar hou ik ook van. Een vampier vecht constant tegen het beest in zich zelf. De een kan het in toom houden, de ander begint een beest te worden. 
Scenes op kerkhoven, die ik zo voor me zag. Het speelt zich als een film af, dus erg beeldend geschreven.

De titel is perfect. Het boek draait om deze persoon: De uitverkorene. Maar of je blij moet zijn, als jij de uitverkorene bent?
De cover vind ik nog steeds prachtig. Ik zie Sybil ook echt zo voor me. Zwaard in haar hand en het boek van de doden. 
Ik geef het boek 4,5 sterren!

Kan het bloed van de uitverkorene een einde maken aan een eeuwenoude vloek...? 


Na het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston. Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is op een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijke agenda op na te houden. Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, 'De Necronomicon'? 


Ik had het genoegen om ‘De uitverkorene’ te lezen. 


Door de achterflap van het boek, had ik in gedachten dat voor het grootste gedeelte je het verhaal zou lezen vanuit Richard McKenna. Dit is niet het geval, en daar ben ik persoonlijk blij om. Als ik het hele boek vanuit Richard had moeten lezen, had ik niet geweten of ik het boek wel uit had gelezen. Ik heb het namelijk niet zo heel erg op Richard. Het grootste gedeelte van het boek speelde zich af rond Sybil Crewes: een stoere vampier, die mooi is en een doel heeft. Namelijk de vloek verbreken, dit kan ze echter alleen doen door de Necronomicon (het boek van de doden) te vinden en te vernietigen. Dit kan alleen door het bloed van de uitverkorene (Richard), die vrijwillig moet worden gegeven. Maar Sybil heeft veel vijanden die het boek ook willen hebben, zal het haar lukken om het boek te bemachtigen? Ook al betekent dit haar eigen dood? 


Maar het boek begint met Richard McKenna, een schrijver die een oogje heeft op de vrouw van zijn uitgever. Ook is hij een echte rokkenjager. Wanneer de uitgever erachter komt dat Richard een oogje heeft op zijn vrouw, is hij er niet meer zo zeker van zijn leven. Hij vlucht naar Boston, maar in Boston is niets wat het lijkt: vampiers, terroristen, geesten en zombies liggen overal op de loer. Er gebeuren vreemde dingen in het hotel waar hij verblijft, of wordt Richard gewoon gek? Wie kan hij nog vertrouwen? Daarnaast wordt hij door een man opgejaagd, waardoor hij zich nooit veilig kan voelen. Het blijft zeer spannend waardoor je door wilt blijven lezen in het boek. 


Het boek bevat veel leuke elementen: het bevat wat horror, veel thriller, een snufje humor, een beetje liefde en originaliteit. Dit zorgt ervoor dat het boek ten alle tijden interessant blijft. Het boek bestaat uit drie delen, persoonlijk vond ik deel twee en drie het best. Een van de hoogtepunten aan het boek vond ik het feit dat Cynthia het niet erg vond om er een lesbisch koppel in te doen! 


Cynthia weet moderne tijd en moderne voorwerpen goed af te wisselen met voorwerpen en gebeurtenissen uit het verleden. Het is een zeer prettig en bovenal leuk boek. Een nadeel vond ik wel dat er naar mijn mening vrij veel komma’s in de zinnen zaten, maar daar wen je op een gegeven moment wel aan. Een ander nadeel was dat er soms iets te veel karakters waren waardoor je langzamerhand het overzicht gaat verliezen. Maar de titel past goed bij het boek, de plekken en plaatsen werden goed beschreven dus ik kan niet veel anders dan dit boek 4,5 sterren te geven. 

Buffy, the vampire slayer meets Jack Bauer 
De uitverkorene 
Cynthia Fridsma 

Cynthia Fridsma heeft zich laten inspireren door door auteurs als Philip K. Dick, Clive Barker, Dean Koontz, Stephen King en Edgar Allan Poe. Zij schrijft zowel in het Engels als in het Nederlands. Haar verhalen zijn een mengeling van thriller/spanning/actie en horror. 
Cynthia zal liefhebbers van vampiers en zombies ongetwijfeld weten te boeien met haar vlot geschreven horror-thriller De uitverkorene. 
Als je op de hoogte wil blijven van Cynthia en haar uitgaven, kijk dan op haar website of facebookpagina. 
Na het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston. 
Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is op een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijk agenda op na te houden. 
Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, De Necronomicon? 
De Uitverkorene is het eerste boek in een reeks los van elkaar te lezen verhalen. De eigenzinnige vampier Cybil Crewes en haar geheime organisatie Nightbird vervullen in Cynthia’s boeken een hoofdrol. De Uitverkorene is een vlot geschreven verhaal dat zowel spanning als een vleugje humor bevat. 

Koop nu een exemplaar van De Uitverkorene voor slechts 16,50*

o.a. online te koop bij bol.com, en op bestelling via je eigen lokale boekenwinkel**
* Exclusief verzendkosten
** Zonder verzendkosten, indien je deze zelf ophaalt bij je boekenwinkel