DE UITVERKORENENa het succes van zijn eerste boek lukt het Richard McKenna maar niet aan zijn tweede toe te komen. Hij geniet liever van alle vrouwelijke aandacht en droomt ervan om met Glory, de vrouw van zijn uitgever, te trouwen. Die droom valt aan diggelen wanneer haar man daar achterkomt. Met de dood bedreigd, vlucht Richard naar Boston.


Het hotel waar hij verblijft, is niet zo rustig als het lijkt en opnieuw staat zijn leven op het spel. Richard beseft dat hij een pion is in een dodelijk schaakspel. Opgejaagd door vampiers, geesten, terroristen en zombies, wil hij het liefst in een veilig hoekje wegkruipen tot het voorbij is. De enige die hem wil helpen, is de aantrekkelijke vampier Sybil Crewes, maar ook zij lijkt er een eigen, dodelijke agenda op na te houden.


Maar sinds wanneer kun je een vampier vertrouwen? Wat belangrijker is: zal hij het overleven? Wat is al dat gepraat over een oude vloek en het boek van de doden, de Necronomicon?


mobile web site development software download

DE UITVERKORENE

Cynthia Fridsma heeft zich laten inspireren door door auteurs als Philip K. Dick, Clive Barker, Dean Koontz, Stephen King en Edgar Allan Poe. Zij schrijft zowel in het Engels als in het Nederlands. Haar verhalen zijn een mengeling van thriller/spanning/actie en horror.

De Uitverkorene is het eerste boek in een reeks los van elkaar te lezen verhalen waarin de vampier Sybil Crewes en haar geheime organisatie Nightbird een hoofdrol spelen.

De Uitverkorene is een vlot geschreven verhaal dat zowel de nodige spanning als een vleugje humor bevat.

De geweldige omslag is ontworpen door Evelyne Paniez van Secrèt D'ar Tiste, met een foto van Willyam Bradberry.